Community Paramedic Solidarity Service

il y a 6 ans

IONIANS OE

Agence locale / régionale

Créateur



Recherche partenariat


Κοινοτικό Paramedic SoS 

Κοινότητα Διασώστης Έτσι lidarity S ΠΗΡΕΣΙΑ 

Στο πλαίσιο του προγράμματος: ENI CBC MED PROGRAM  

Σύντομη περιγραφή του έργου: 

Η οικονομική και κοινωνική αναταραχή δοκιμάζει τη δέσμευση για αλληλεγγύη. Μια κρίση μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση της αλληλεγγύης αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να παράγει αυξημένη λαϊκή υποστήριξη για αλληλεγγύη, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται στον κίνδυνο ανεργίας, αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς για το μέλλον και βιώνουν την υγεία. Η πρόκληση είναι να διατηρηθεί η ισότητα, η αλληλεγγύη και το όφελος για την υγεία στο πλαίσιο μιας οικονομικής κρίσης. (Ευρωπαϊκή πολιτική για την υγεία - Υγεία 2020) 

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στις αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα στις ορεινές και μειονεκτικές λεγεώνες αμφισβητείται από κατακερματισμένα και ασυντόνιστα συστήματα παράδοσης, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, γεωγραφικά απομονωμένους παρόχους και αγροτικούς πληθυσμούς που τείνουν να είναι μεγαλύτεροι και ασθενέστεροι από ό, τι σε αστικές περιοχές , με υψηλό ποσοστό ανασφάλισης και με δύσκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Η πρόταση αφορά την εισαγωγή διαταραχτικής καινοτομίας στην επιχειρησιακή ικανότητα του παραδοσιακού κράτους κοινωνικής πρόνοιας στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της προστασίας της υγείας, μέσω της κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών και όλων των εκφραστών της, ενεργοποιώντας μια αμοιβαία και μη κερδοσκοπική υγεία φροντίδα.

Έτσι, η πρωτοποριακή υιοθέτηση ενός νέου μηχανισμού «κοινοτικού παραϊατρικού αλληλεγγύης» δημιουργείται μέσω ενός νέου κοινοτικού συνεταιρισμού υγειονομικής περίθαλψης και έκτακτης ανάγκης αρχικά σε επίπεδο δήμου και στη συνέχεια μέσω ενός διαδημοτικού κοινωνικού δικτύου.

Ο νέος μηχανισμός είναι ριζικά διαφοροποιημένος από την παρόμοια πιλοτική εφαρμογή «κοινοτικού παραϊατρικού» που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους πρόνοιας στις ΗΠΑ ·

Η «Υπηρεσία Παρατηρητών Αλληλεγγύης της Κοινότητας» θα ενσωματώσει τις αρχές της Κοινωνικής ΑΜΣ με στόχο την ανάπτυξη τοπικών στρατηγικών κοινωνικής προστασίας και κοινωνικών επενδύσεων από τη βάση προς την κορυφή σε θέματα που σχετίζονται με την παροχή προ-νοσοκομειακής έκτακτης ιατρικής περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους, -στη φροντίδα

Κύριοι στόχοι - ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

- Peer to Peer Τα αμοιβαία και μη κερδοσκοπικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζονται σε κοινές και κοινοτικές υπηρεσίες για φτωχές και ευάλωτες ομάδες έχουν πιο ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας κατάλληλης ποιότητας.

- Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και ανάπτυξη ικανοτήτων στον στόχο της στελέχωσης του νέου σχεδίου και δυνατότητα εξεύρεσης εξειδικευμένων ευκαιριών απασχόλησης.

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Η δημιουργία της κοινοτικής υπηρεσίας αλληλεγγύης αλληλεγγύης εντός του πλαισίου προστασίας της κοινωνικής υγείας θα ενσωματώσει τις αρχές της κοινωνικής ΑΜΣ με στόχο την ανάπτυξη τοπικών στρατηγικών για την κοινωνική προστασία και τις κοινωνικές επενδύσεις από τη βάση προς την κορυφή σε θέματα που σχετίζονται με την παροχή νοσοκομειακού, ιατρική περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους, υγειονομική περίθαλψη, μακροχρόνια φροντίδα

The development of the new service will be implemented  through the creation of a Community healthcare & Emergency Cooperative involving local communities and socio-economic stakeholders by activating a mutual and community-based non-profit health care scheme.

The project plans the creation of a permanent station in the area of each partner, the provision of the necessary ambulance equipment, telematics etc, the development of the new Cooperative and the capacity building of its staff. At the same time, a pilot implementation of its action will be carried out and the upgrading of social health and cost savings for state will be explored.

Τέλος, μέσω της συνεργασίας των εταίρων θα διερευνηθούν οι βέλτιστες πρακτικές και η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις δράσεις του νέου μηχανισμού τόσο στο επίπεδο εφαρμογής όσο και στην εξεύρεση τρόπων βιωσιμότητας μέσω της αυτοχρηματοδότησης με την αξιοποίηση των εγχώριων πόρων κάθε κοινότητας

Συνεργάτες που ήδη συμμετείχαν: Δήμοι από Ελλάδα, Λίβανο, Παλαιστίνη 
Συνεργάτες έψαξαν: Συνεργάτες με παρόμοιους ρόλους, ενδιαφέροντα και νέες ιδέες


 Innovation sociale
 Coopération transfrontalière
 IEVP CBC
 Relations euro-méditerranéennes
 Social et Bien-être

Appels recommandés pour cette idée
Appels proposés par les utilisateurs qui pourraient coller avec cette idée.


Recommander un appel